Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A zsidó befektetők a spájzban
  2009-12-07 19:52:19, hétfő
 
  A zsidó befektetők a spájzban vannak, íme a lista
2009. december 7. 12:02:25


Rendkívül okosan és rafináltan megírt dolgozattal rukkolt elő a Heti Válasz. Annak ellenére, hogy a szélsőjobb összeesküvés-elméleteként állítja be az új zsidó honfoglalást, a lap célközönségéhez szóló üzenetet mindenki megértheti. Úgy tagadni valamit, hogy az átlag értelmiségi, de egyáltalán az átlag gondolkodó ember számára egyértelmű legyen: a tagadás tényével erősítik az igazságot. A cikk végén közzé tett, beszédes listát mi is közöljük.

Ennyi zsidó kiválóság gondolta úgy, nem árt építkezni a gyógy- és termálvizes Magyarországon, a Kárpát-medence közepén, hiszen a Szentföldről előbb-utóbb úgyis kiszülik az arabok a zsidókat.


Mordechay (Motti) Zisser és Sammy S. Smucha
A Mordechay Zisser által alapított Europe Israel Group, illetve a cégcsoporthoz tartozó Elbit Imaging Ltd. magyarországi, cseh, lengyel és román beruházásokkal hívja fel magára a figyelmet, újabban pedig Indiában is hasznosítja tapasztalatait. Sammy S. Smucha éveken át vezérigazgatta az Elbit központi egységeként ismert Plaza Centerst - amely irányítása alatt 17 bevásárlóközpontot fejlesztett Magyarországon. A budapesti lakóhellyel is rendelkező üzletember ma a Hajógyári-sziget déli csücskét birtokló Álom Sziget 2004 Ingatlanfejlesztő Kft. ügyvezetője, s e minőségében a Plaza Centers óbudai óriáskaszinó-beruházásának gazdája.

Ehud Amir
Az Autóker Holding elnök-vezérigazgatói székéből 2007-ben távozott Ehud Amir - a TriHolding nevű ingatlanfejlesztő kft. első embereként - magyar, román és lengyel irodatorony-, illetve lakópark-projektekkel foglalkozik. A tel-avivi közgazdászvilágból dobbantott vállalkozó 2000-ig a Plaza Centersnél igazgatóskodott, majd - már Autóker-vezetőként - nekilátott az újlipótvárosi Cézár ház, Kleopátra ház, Római kert, valamint a Marina part és más épületegyüttesek felhúzásának. Máig részvényese az Autóker Holding számos beruházásának, sőt, a Marina part egyik "hajlékát" tünteti fel állandó lakcímeként a cégbírósági dokumentumokban.

Ofer Hava
A VII. és XVIII. kerületi lakópark-fejlesztésekkel hírnevet szerzett Ofer Hava 2006-ban - ír tőkéstársaival az oldalán - a Malév privatizációs pályázatára is bejelentkezett, igaz, sikertelenül. Egy évvel később bejelentette, hogy az általa ellenőrzött Home Center-cégcsoport 130 milliárd forintos ingatlanberuházásba kezd a Duna Plaza mögötti Újpesti-öbölben. A "360° Budapest" fantázianevű városrésznek, illetve a helyszínre tervezett kétezer lakásnak és 137 ezer négyzetméternyi iroda- és szállótömbnek 2014-ig kellene elkészülnie.

Íme a Heti Válasz cikke:

Magyarországra betelepített zsidók? - Íme, a valóság!
Tévhitek a "New York-Tel-Aviv-tengely" térfoglalásáról


Létrehozás: 2009.12.07. - 17:39



A politikai korrektség parancsa eddig azt diktálta, hogy az ingatlanszakma ne készítsen külön nyilvántartásokat az izraeliek magyarországi befektetéseiről. Pedig a valóság éppen a radikáljobboldal érveit gyengíti. A "zsidó nagytőke" pont úgy viselkedik, mint a többi: bejön, majd - további üzleti lehetőségek után kutatva - kivonul.

Kapcsolódó cikkek

* Játék a vízzel
* Lesz vigasz?
* Kaszinóország: hét darab Kings City alapját rakta le a kormány

Ha akkora a zsidóellenesség Budapesten, mint mondják, akkor "miért akarnak ilyen nagy számban betelepülni, miért vásárolják fel Magyarországot, miért érzik mégis ilyen jól itt magukat?" - idézte a Csurka Istvántól eredeztetett "megszállásdogmát" a novemberi Horthy-emlékünnepen Novák Előd Jobbik-alelnök. Nemrég a Fidesz színeiben politizáló Molnár Oszkár egy évvel ezelőtti hitvallása is országos nyilvánosságot kapott; eszerint "előtérbe helyezem a magyar érdekeket a globális pénztőkével, ha úgy tetszik, a zsidó nagytőkével szemben, amely be akarja kebelezni az egész világot és főleg Magyarországot".

A jobboldal radikálisabbjai abban a "szerencsés" helyzetben vannak, hogy fenti kijelentéseikhez nincs szükség ingatlanpiaci elemzésre (ilyen, az izraeliek magyarországi aktivitásáról szóló anyag amúgy sincs forgalomban). Elég hivatkozniuk Simon Peresz 2007. októberi beszédére, melyben az izraeli államfő hangsúlyozta: országa gazdasági függetlenséghez jutott, olyannyira, hogy "felvásároljuk Manhattant, Lengyelországot és Magyarországot".

Az érintett államok érzékenységére figyelő zsidó szervezetek később szerencsétlennek minősítették Peresz szavait, ám hozzátették: a héber "konim" és az angol "buy up" kifejezések nem ugyanazt jelentik, mint a magyar "felvásárol", inkább arra utalnak, hogy "él a gazdasági lehetőségeivel".

Miután a "zsidó térhódítás" témája nem cseng le - és az ingatlanszakma sem segíti elő a tisztánlátást -, a Heti Válasz úgy döntött: a valóság próbájának veti alá a politikusi nyilatkozatokat. (Noha a Teva gyógyszervállalat vagy a navigációs megoldásokat kínáló Nav N Go Kft. is izraeli tőkét mozgat, e cégekről senki nem gondolja, hogy a felvásárlási akció közreműködői. Maradunk tehát az ingatlanpiacnál.) Az alábbiakban kiderül, hogy a radikálisok jobbára ok nélkül tartanak a Peresz-féle forgatókönyv megvalósulásától. Egyfelől: az utóbbi évek nem igazolták azt az axiómát, hogy az izraeliek által felhúzott lakóparkokba olyan külhoniak költöznek, akik - magyar állampolgárságot szerezve - megváltoztatják a városrész politikai viszonyait. Másrészt az izraeli ingatlanbefektetők lendülete 2004-2005 óta megtörőben van; inkább a kivonulást vagy a kivárást választják, semmint az üzleti észszerűséggel ellentétes térhódítást.

Peresz után szabadon

A tényadatok előtt érdemes számba venni azokat a híreket, amelyek erősíthették az országhódítós sztereotípiákat. A Peresz-beszéd után másfél évvel szivárgott ki például a Sukoróra tervezett kaszinóprojekt vezetői összefoglalója, melyben az egyik befektetőtárs, Joav Blum - gazdasági referenciák helyett - azzal pozicionálja magát, hogy az izraeli Likud párt "életre szóló tagja". A dokumentum a King's City-fejlesztés első emberét, Ronald S. Laudert (Lásd: nyitó képünket!) a Zsidó Világkongresszus elnökeként mutatja be, mely titulusról nyilván megint csak nem kellene számot adni egy szakmai anyagban.

Ugyancsak visszatetsző, hogy mind a velencei-tavi beruházás, mind az óbudai Hajógyári-szigetre álmodott kaszinóváros (utóbbit a szintén izraeli hátterű Plaza Centers menedzseli) esetében bebizonyosodott: a Gyurcsány-, majd a Bajnai-kabinet eltitkolta a terveket, miközben mindenben a fejlesztők igényeit és menetrendjét követte (Heti Válasz, 2009. március 26.).

Blumékon kívül a legnagyobb lakóingatlan-beruházóként ismert izraeli érdekeltség, az Autóker Holding is többször szembekerült a közösségi akarattal. A céget nem holmi antiszemiták, hanem a régi pesti zsidónegyed építészeti örökségét óvó civilek "ekézték" az épületbontások miatt.

Vannak betelepülők?

A diplomáciai, hírszerzési elemzéseket közlő londoni Jane's kutatócsoport 2003-ban arra jutott: az állandósult háborús helyzet miatt egyre több magasan képzett izraeli polgár távozik a zsidó államból, s egyik célállomásuk Magyarország. Várnai Shorer Judit akkori nagykövet a tömeges kivándorlás tényét nem ismerte el, csak annyit, hogy sokan élnek a magyar állampolgárság visszaszerzésének lehetőségével azok közül, akik évtizedekkel korábban Izraelben lelték meg hazájukat. Ennek ellenére széljobb körökben ma is tartja magát a hiedelem: az Autóker 2002-2004-ben épült, 300-500 lakásos tömbjei (Cézár ház, Római kert, illetve Kleopátra ház) azt hivatottak biztosítani, hogy Újlipótvárosban fennmaradjon a balliberális-globalokrata többség - nyilván az Izraelből idetelepített, "állampolgárosított" szavazók révén.


(Meg kell jegyeznünk, hogy a radikélisokra adott szavazatok hirtelen növekedése éppen a helyi lakosságnak a betelepülőkre adott válaszaként is értelmezhető. A betelepülők száma nem jelentős, ezért szavazataik aligha jelennek meg a statisztiklában, a válasz azonban megjelenhet. Szerk.)

És mi az igazság? Azokban a szavazókörökben, ahol az Autóker lépcsőházai sorakoznak, 2004 és 2009 között határozottan megerősödött a radikálisok tábora, vagyis aligha van előszűrés a lakások értékesítésénél (lásd táblázatunkat a 17. oldalon). A Fidesz pedig - a XIII. kerület átlagához igazodva - veri a teljes mezőnyt, miközben az SZDSZ támogatói köre öt év alatt megfeleződött. Az Autóker újabb projektjeként jegyzett angyalföldi Marina parton (és környékén) még egyértelműbb a jobboldal befolyása: a nyári uniós választáson a Fidesz 45,5, a Jobbik 11,3 százalékot kapott.

Visszavonulás

A betelepülőkkel kapcsolatos tévhiteknél már csak az izraeli tőkemozgatással kapcsolatos legendák elterjedtebbek. Sokan a meggyőződéssel határos módon valószínűsítik, hogy az izraeli közvetítéssel Magyarországra érkező évi 2-300 millió dollárt valamilyen központi akarat szerint folyatják bele ilyen vagy olyan fejlesztésekbe, és hogy a zsidó gyökerű cégek csakis bevonulni, felvásárolni tudnak - kivonulni, eladni pedig képtelenek.

Ezzel szemben a valóság az, hogy az izraeli tőke egyelőre nem monopolizált egyetlen magyar piaci szektort sem, sőt már 2004 óta gyakorolja a kifelé tartó mozgást. A Plaza Centers által felépített 17 hazai bevásárlóközpont közül egy tucatnyit adtak el öt éve a francia BNP Paribashoz tartozó Klépierre-csoportnak, a többi öt - köztük a Kerepesi úti Aréna gigaplaza - brit ellenőrzés alá került. Az SZDSZ székházügyeiben is közreműködő izraeli Ofer Brothers Group pedig 2005-ben értékesítette a Budapesti Értéktőzsde egykori épületét, a Szervita téri parkolóházat és több más ingatlant a luxemburgi illetőségű Orco Propertiesnek. A Hajógyári-sziget "kaszinóvárosításáról" eddig nem mondott le a Plaza Centers, ugyanakkor idén kiszállt a buliból az izraeli-brit Bank Leumi elnökhelyetteseként ismert Bernard Schreier - és ma már csak a bajor anyavállalattal rendelkező MKB Bank partner az óbudai vigalminegyed-fejlesztésben.

Néhány éve a piac még evidenciaként kezelte, hogy minden Dunára nyíló lakótömbnek vagy irodaóriásnak izraeli felségjel alatt "kell" megvalósulnia, ám mára csak a Duna Plaza mögötti folyópartszakaszra igaz a régi szabály. A Lágymányosi-öblöt portugál befektetők kezelik, a Soroksári úti DunaCity- és Duna Passage-, valamint a nagytétényi Duna Spirit-elképzelések pedig magyar kézben vannak.


Az elmúlt évek legaktívabb izraeli ingatlanfejlesztői Magyarországon


Sammy S. Smucha
Mordechay (Motti) Zisser és Sammy S. Smucha
A Mordechay Zisser által alapított Europe Israel Group, illetve a cégcsoporthoz tartozó Elbit Imaging Ltd. magyarországi, cseh, lengyel és román beruházásokkal hívja fel magára a figyelmet, újabban pedig Indiában is hasznosítja tapasztalatait. Sammy S. Smucha éveken át vezérigazgatta az Elbit központi egységeként ismert Plaza Centerst - amely irányítása alatt 17 bevásárlóközpontot fejlesztett Magyarországon. A budapesti lakóhellyel is rendelkező üzletember ma a Hajógyári-sziget déli csücskét birtokló Álom Sziget 2004 Ingatlanfejlesztő Kft. ügyvezetője, s e minőségében a Plaza Centers óbudai óriáskaszinó-beruházásának gazdája.

Ehud Amir
Az Autóker Holding elnök-vezérigazgatói székéből 2007-ben távozott Ehud Amir - a TriHolding nevű ingatlanfejlesztő kft. első embereként - magyar, román és lengyel irodatorony-, illetve lakópark-projektekkel foglalkozik. A tel-avivi közgazdászvilágból dobbantott vállalkozó 2000-ig a Plaza Centersnél igazgatóskodott, majd - már Autóker-vezetőként - nekilátott az újlipótvárosi Cézár ház, Kleopátra ház, Római kert, valamint a Marina part és más épületegyüttesek felhúzásának. Máig részvényese az Autóker Holding számos beruházásának, sőt, a Marina part egyik "hajlékát" tünteti fel állandó lakcímeként a cégbírósági dokumentumokban.

Ofer Hava
A VII. és XVIII. kerületi lakópark-fejlesztésekkel hírnevet szerzett Ofer Hava 2006-ban - ír tőkéstársaival az oldalán - a Malév privatizációs pályázatára is bejelentkezett, igaz, sikertelenül. Egy évvel később bejelentette, hogy az általa ellenőrzött Home Center-cégcsoport 130 milliárd forintos ingatlanberuházásba kezd a Duna Plaza mögötti Újpesti-öbölben. A "360° Budapest" fantázianevű városrésznek, illetve a helyszínre tervezett kétezer lakásnak és 137 ezer négyzetméternyi iroda- és szállótömbnek 2014-ig kellene elkészülnie.

Bódis András

Forrás: hunhir.hu, hetivalasz.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: állampolgárságot, világkongresszus, megszállásdogmát, bevásárlóközpont, kijelentéseikhez, megvalósulásától, radikáljobboldal, épületegyüttesek, szerencsétlennek, nyilatkozatokat, igazgatóskodott, újlipótvárosban, térfoglalásáról, statisztiklában, dokumentumokban, sztereotípiákat, fejlesztésekkel, függetlenséghez, lengyelországot, radikálisabbjai, anyavállalattal, tőkemozgatással, értékesítésénél, szavazókörökben, zsidóellenesség, négyzetméternyi, megváltoztatják, célközönségéhez, székházügyeiben, befektetéseiről, ingatlanpiacnál, bebizonyosodott, beruházásokkal, bejelentkezett, lehetőségeivel, tapasztalatait, zsidó befektetők, spájzban vannak, átlag értelmiségi, átlag gondolkodó, tagadás tényével, cikk végén, cégcsoporthoz tartozó, budapesti lakóhellyel, újlipótvárosi Cézár, cégbírósági dokumentumokban, évvel később, általa ellenőrzött, helyszínre tervezett, politikai korrektség, izraeliek magyarországi, valóság éppen, Heti Válasz, Sammy, Mordechay Zisser, Europe Israel Group, Elbit Imaging Ltd, Plaza Centerst, Álom Sziget, Ingatlanfejlesztő Kft, Plaza Centers, Ehud Amir, Autóker Holding, Plaza Centersnél, Ofer Hava, Home Center-cégcsoport, Duna Plaza, Kings City, Csurka Istvántól, Horthy-emlékünnepen Novák Előd Jobbik-alelnök, Molnár Oszkár, Simon Peresz, Joav Blum, Ronald, Zsidó Világkongresszus, Várnai Shorer Judit, Ofer Brothers Group, Budapesti Értéktőzsde, Orco Propertiesnek, Bank Leumi, Bernard Schreier, Duna Passage-, Duna Spirit-elképzelések, Bódis András,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Erdőn  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Tavaszi kép  A Megváltó szolgálatában  Csak a fogyatkozás látható  Még csak most kezdődik a nap  Az engedelmesség miért nem vál...  Mai harmónia kártyám  Nagyon különös  Őrizkednünk kell...  Egy bizonyos határt  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Adakozás  Boldog születésnapot a ma ünne...  Idő  Varga János Veniam - Fontos sz...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Idő  Akarat  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam Krisztinától  Boldog születésnapot a ma ünne...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Éretlen vers  Hogy lehet megtartani  Fekete-erdő desszert  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Annuska bar...  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Julian Brass gondolata  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam Krisztinától  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Zilahy Lajos gondolata  A másik dolog,  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Facebookon kaptam Krisztinától  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Adakozás  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Akarat  Rátalálsz  Akarat  Facebookon kaptam Krisztinától  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Irgalom és ítélet  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Png virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Mindig jusson idő nevetni  Nem számIt  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Alázat  Idő  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam Krisztinától  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
zsidó befektetők, spájzban vannak, átlag értelmiségi, átlag gondolkodó, tagadás tényével, cikk végén, cégcsoporthoz tartozó, budapesti lakóhellyel, újlipótvárosi Cézár, cégbírósági dokumentumokban, évvel később, általa ellenőrzött, helyszínre tervezett, politikai korrektség, izraeliek magyarországi, valóság éppen, radikáljobboldal érveit, zsidóellenesség Budapesten, évvel ezelőtti, magyar érdekeket, globális pénztőkével, zsidó nagytőkével, egész világot, jobboldal radikálisabbjai, izraeli államfő, érintett államok, gazdasági lehetőségeivel, valóság próbájának, politikusi nyilatkozatokat, navigációs megoldásokat, felvásárlási akció, alábbiakban kiderül, radikálisok jobbára, utóbbi évek, izraeliek által, városrész politikai, kivonulást vagy, kivárást választják, üzleti észszerűséggel, tényadatok előtt, országhódítós sztereotípiákat, egyik befektetőtárs, izraeli Likud, szakmai anyagban, velencei-tavi beruházás, szintén izraeli, fejlesztők igényeit, közösségi akarattal, régi pesti, épületbontások miatt, állandósult háborús, zsidó államból, tömeges kivándorlás, magyar állampolgárság, radikélisokra adott, helyi lakosságnak, betelepülőkre adott, betelepülők száma, válasz azonban, radikálisok tábora, lakások értékesítésénél, teljes mezőnyt, jobboldal befolyása, nyári uniós, betelepülőkkel kapcsolatos, izraeli tőkemozgatással, meggyőződéssel határos, izraeli közvetítéssel, zsidó gyökerű, izraeli tőke, kifelé tartó, tucatnyit adtak, luxemburgi illetőségű, izraeli-brit Bank, bajor anyavállalattal, régi szabály, nagytétényi Duna, elmúlt évek, állampolgárságot, világkongresszus, megszállásdogmát, bevásárlóközpont, kijelentéseikhez, megvalósulásától, radikáljobboldal, épületegyüttesek, szerencsétlennek, nyilatkozatokat, igazgatóskodott, újlipótvárosban, térfoglalásáról, statisztiklában, dokumentumokban, sztereotípiákat, fejlesztésekkel, függetlenséghez, lengyelországot, radikálisabbjai, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3065
  • e Hét: 17295
  • e Hónap: 28406
  • e Év: 181902
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.